Voice of truth..

De multe ori am senzația asta..poate și tu o ai. Când ești pus în fața încercărilor sau a ispitelor, ori când vin zile din acelea urâte, când cei din jur se împiedică de tine, când ți se spune că mergi prost, când te simți fără viitor, slab și inutil. david si goliatPrivești la felul în care se derulează viața pe lângă tine și când vine furtuna și valurile înalte începi să deznădăjduiești. Când ai ajuns în fața unui Goliat pe care trebuie să-l înfrunți, iar în spatele tău e o armată de războinici tremurând de frică cu armurile pe ei..o priveliște dezolantă. Cum ți-e inima atunci? Unde ți-e curajul?

Poate nu auzi vocile dracilor, ale ispititorilor, nu le percepi clar și limpede, pentru că nu le crezi. Ești sceptic, crezi în duhuri doar pentru că ți s-a spus că există și ai impresia că ele sunt undeva în adâncul Pămantului, sau în locuri pustii și reci. Dar ele și-au făcut cuib în oameni, în mulți dintre ei. Și sunt extrem de descurajatoare. Ele îți râd în față și îți flutură slăbiciunile prin fața ochilor și îți aduc aminte de fiecare moment când ai căzut și vor să-ți șteargă din suflet orice urmă de curaj, orice vis măreț, orice izbucnire, orice dorință de a te ridica și de a lupta.

Vestea bună e că în orice situație mai este o voce, vocea Adevărului, care îți spune că “poți totul prin Hristos”. E Duhul Sfânt care te încurajează să continui lupta căci victoria e sigură. Uneori e mai ușor să crezi în realitatea sumbră din viața ta și să asculți voci care îți arată starea în care te afli și să te resemnezi doar pentru că așa e mai credibil, mai omenesc. Alegi astfel să nu dai importanță mesajului plin de speranță al lui Dumnezeu, alegând blestemul în locul binecuvântării, capitularea în fața dusmanului. Alegi să mori, când de fapt menirea ta e să trăiești.

Atunci când ai ajuns în fața uriașului, fă ce a făcut David, cheamă Numele Domnului, ia-L pe El mereu cu tine căci Lui Îi sunt supuse toate lucrurile. Ascultă de vocea Adevărului care îți spune șă nu-ți fie teamă, ea îți șoptește în cele mai grele încercări “nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. Alege să trăiești Adevărul suprem care este Isus Hristos, iar el te va ajuta să biruiești uriașii din viața ta și te va elibera de orice fel de robie.

Dumnezeu să te binecuvinteze!

Liviu Simuț

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s