Iubirea care cere totul

Este iubirea care crede, speră, rabdă, acoperă, suferă totul. Este acea iubire din Dumnezeu care dă totul pentru celălalt dar în același timp pretinde totul. Iubirea aceea geloasă, exclusivistă care nu se mulțumește cu jumătăți de măsură, care se dă pe sine 100%, fără compromisuri.love is patient Iubirea care nu se mulțumește doar cu o prăjitură, cu un SMS sau cu flori la sărbători și aniversări. Atenție!!! Prăjiturile și florile ajută 🙂 Ea se clădește pe încredere, pe dedicare, pe credincioșie, pe grijă, pe acceptare, pe renunțare uneori, pe responsabilitate și pe adevăr. Dragostea adevărată te consumă, îți dă dar îți și cere. Această iubire nu este doar un foc de paie, ea nu se compară cu fluturașii din stomac sau din cap, ea este o iubire matură, stabilă, sănătoasă. Ea îți macină orgoliul, îți încearcă slăbiciunile, îți întărește caracterul iar în fața celuilalt te lasă vulnerabil, cu sufletul gol și descoperit. Dar dragostea lucrează încredere.

Iubirea aceasta nu este la fel ca cea din lume. Noi nu trebuie să iubim cum iubește lumea, doar ce e frumos, ce atrage privirea, ce place ochiului și gâdilă imaginația ”Omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă” (1 Samuel16:7). Un creștin nu are dreptul să judece oamenii după ce se vede în afară. El trebuie să privească la inima lucrurilor, a oamenilor, la motivația lor, să aibă capacitatea de a vedea și de a gândi dincolo de aparențe. Pentru aceasta este nevoie de înțelepciune de la Dumnezeu. Astfel, dragostea dăruită de Sus, nu e una pur sentimentală, o iubire oarbă, legată la ochi, dimpotrivă, ea implică alegere, convingere, implică într-o anumită măsură, rațiune. Pentru ca totul să meargă bine în viața de creștin, sentimentele trebuie supuse rațiunii iar rațiunea să fie condusă de Duhul Sfânt.

Iubirea supremă, cea care a dat totul, a fost iubirea de la Golgota. Atunci când Isus a stat pe cruce cu brațele deschise către lume, prin sângele care ii curgea șiroaie pe față El ne vedea pe toți curați..și ne iubea. Dumnezeu ne iubește atât de mult cum nu ne-a iubit și nu o va face nimeni vreodată. Nici prietenii, nici soțul sau soția, iubitul sau iubita, nici măcar dragostea părinților nu se compară cu cea a Tatălui ceresc. Când păcătuim, El ne arată și mai multă dragoste, deoarece atunci avem mai mare nevoie de El, de iertare, de recuperare, de curățire, de umplere cu Duh Sfânt. Astfel, ura Lui față de păcat se exprimă prin dragoste pentru păcătos.

marDin Roada Duhului Sfant face parte și dragostea. De asemenea știm că ce punem la rădăcină, se vede și în fruct. Dacă hrănim cu Duhul Sfânt, vor ieși roade ale Duhului Sfânt, roade bune, hrănitoare, sănătoase. Putem greși când ne întrebăm unde sunt roadele unui om, doar pentru că nu le vedem. Dacă privim la un pom iarna vom observa că nu are roade. Dumnezeu spune “Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui” Eclesiastul 3:1, “iubitul îşi are vremea lui, şi urâtul îşi are vremea lui” Eclesiastul 3:8. Asa cum un pom face roade bune și este plăcut la privit, și ne bucuram de roadele lui, fără a vedea însă dincolo de evident și anume sursa rodului, munca de întreținere a pomului, tot procesul de creștere și dezvoltare a lui, tot așa se întâmplă și în relațiile dintre oameni. A judeca roadele și acțiunile lor de la distanță, dezinvolt, neimplicat, fără a ține cont de inima lucrării lor, de munca și resursele folosite, fără a realiza nevoile care necesită a fi împlinite, dă dovadă de o viață creștină nesănătoasă.

“Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.” Galateni 5:22-23

Dacă semănăm în Duhul vom culege din Duhul viață veșnică (Galateni 6:8). Așa să ne ajute Dumnezeu!

Liviu Simuț

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s