Să nu uităm adevărul…

…ŞI PE CINE SĂRBĂTORIM

Auzim aproape de fiecare Crăciun povestea copilului sărbătorit, care moare sufocat de hainele invitaţilor şi suntem conştienţi mai mult sau mai puţin, de faptul că tradiţiile şi obiceiurile de sărbătoare, estompează realitatea şi adevărul Crăciunului. Şi cu toate că realizăm acest lucru nu luăm nici o hotărâre, nu suntem gata să dăm la o parte lucrurile inutile şi să ne folosim resursele pentru a sărbători cu adevărat venirea pe pământ a Celui ce stă la cumpăna istoriei. jesus is the reason Împodobim bradul, un pui al pădurii, omorât şi trântit într-un colţ, împopoţonat cu zorzoane de plastic şi luminiţe, un brad păgân, mort, vrem să-l facem simbolul Sărbătorii Vieţii. Un brad mort şi un moş crăciun inventat, bătrân, muritor..asta e tot ce oferă lumea de Crăciun, lucruri pieritoare, iluzii. Alergăm încolo şi încoace disperaţi să umplem mesele cu bunătăţi, când bunătatea ar trebui să o avem în inimă. Ne străduim să alegem cadouri cât mai deosebite pentru oamenii deosebiţi din viaţa noastră, încercăm poate să ne revanşăm pentru momentele în care i-am dezamăgit şi ne punem speranţa într-un ultim gest care să ţină cât un an întreg. Poate dăm cadouri dintr-o inimă sinceră şi e foarte bine 🙂 dar să nu uităm că fiecare zi poate fi un cadou pentru cei din jur dacă le arătăm că ii iubim şi ii preţuim. Dragostea acoperă totul, nu cadourile.

true_love_born_stableNu am greşi deloc dacă am face din sărbătoarea Crăciunului o sărbătoare a mulţumirii pentru Darul Suprem, mai importantă şi mai de folos decât mulţumirea pentru lucrurile materiale, pentru roadele câmpului sau pentru binecuvântările din anul ce a trecut, pentru că odată cu naşterea lui Isus în Betleem, am primit Darul Vieţii. Naşterea Domnului reprezintă un eveniment de o importanţă crucială pentru întreaga umanitate şi merită toată recunoştinţa noastră. Isus când a venit pe pământ nu doar S-a născut şi a murit, El a trăit printre noi şi pentru noi şi ne-a arătat un mod de viaţă. “…odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.” (Ioan 3:19). De multe ori ca oameni ne ascundem în spatele unor fapte, slujbe, funcţii, măşti, obiceiuri, tradiţii, în spatele lui “aşa se face”, a formelor fără fond şi în cele din urmă ne bălăcim în lucruri din acelea întunecoase-gri şi parcă de la lumină ne ustură ochii. Adevărata Lumină ne deranjează pentru că faptele noastre sunt rele. Ajungem să mâncăm roşcove an după an pentru că ne e ruşine să ne întoarcem Acasă, pentru că ne e ruşine de Adevăr.

NativityMesajul Crăciunului e un mesaj precis, nu e o legendă, nu e o poveste de adormit copiii. Este mesajul lui Dumnezeu, Creatorul Universului care Îşi trimite singurul Fiu pe pământ, în formă umană, supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi dar El singurul om fără păcat. Concret, mesajul Crăciunului sună astfel: “Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.” (Isaia 9:6). Înţelegem că Isus n-a venit pe Pământ ca să rămână în istorie ca Fiul lui Dumnezeu care s-a născut într-o iesle şi a fost înfăşat în scutece şi să rămână în mintea noastră ca un copilaş plăpând pe care să ni-l amintim la fiecare Crăciun. El a venit ca Domn şi Sfătuitor, a lucrat cu mare putere cât timp a trăit printre oameni şi nu în ultimul rând şi-a îndeplinit misiunea de Mântuitor al tuturor celor ce se încred în El. A făcut asta la Golgota odată pentru totdeauna. “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea…” (Ioan 3:16).

P.S. Un Crăciun binecuvantat tuturor mărcanilor, oriunde aţi fi! 🙂

Liviu Simuţ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s