Revelionul de după Paşti

de Vladimir Pustan

Când stai o noapte nedormit împreună cu prietenii se numeşte revelion. Dimineaţa erau mahmuri. Se săturaseră de răcnit unul la altul, aveau ochii injectaţi, le era foame, sete şi frig. Cei mai experimentaţi pescari ai Noului Legământ nu prinseseră nimic, nici măcar o scrumbie. Pe deasupra, un om ce stătea pe mal li se adresase cu cuvântul „copii”.

Când pescuieşti fără Hristos să nu te miri că firma îţi dă faliment, maşina se întoarce iarăşi la firma de leasing, casa înapoi la bancă. Când Hristos te trimite în Galileea dar tu te dai în bărci în Tiberiada rezultatul e o plasă goală în care bate vântul sărăciei.

Nu-ţi rămâne decât să-ţi recunoşti falimentul. „Nu, n-am prins nimic” şi parcă vorbele astea latră la luna chioară. Distanţa de la faliment la binecuvântare e de un lat de barcă. „Aruncaţi mreaja în partea dreaptă” şi nu-i numai un sfat pentru alegerile politice ce vor veni ci şi un sfat pentru bucata de pâine. Ascultă, dacă vrei să n-ai câte un revelion nedorit noapte de noapte. Încercaţi să dormiţi noaptea…

Ajunge un revelion pe an.

preluat de pe http://www.ciresarii.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s